Ege Postası
Geri

Çeşme'de CHP'lilerden yeni tasarıya tepki

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde CHP'li eski milletvekilleri ve bazı partililer, eğitimdeki müfredat değişikliği ve il ve ilçe müftülüklerine nikah kıyma yetkisi veren tasarının gündeme getirilmesini protesto etti. Eski vekillerden yeni tasarıya tepki
Çeşme'de CHP'lilerden yeni tasarıya tepki
Haberler / Yerel Politika
31 Temmuz 2017 Pazartesi 12:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çeşme CHP İlçe Başkanlığı, eğitim müfredatından Kurtuluş Savaşı, Atatürkçülük gibi milli değerlerin kaldrılmak istenmesi, il ve ilçe müftülüklerine nikah kıyma yetkisi veren tasarının gündeme getirilmesini bir basın açıklaması ile protesto etti. Alaçatı çarşısında gerçekleştirilen basın açıklamasına, CHP 18. Dönem İzmir eski Milletvekili Neccar Türkcan, Manisa eski Milletvekili Hasan Zengin, Edirne eski Milletvekili Fuat Erçetin, Ankara eski Milletvekili Ömer Çiftçi, Ankara eski Milletvekili Rıza Yılmaz, Mersin eski Milletvekili Etem Cankurtaran, İstanbul eski Milletvekili Yüksel Çengel, Malatya eski Milletvekili Mustafa Yılmaz, CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Yıldız ve partililer katıldı.

CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, toplumsal huzurun temelinin, düşünce özgürlüğü ve laiklik olduğunu savunarak, "Laikliği reddedip, 'cihat' kavramını müfredata koyarak, fikir hürriyetini, sosyal barışı sağlayamazsınız. Bu ancak hayalinizdeki 'Kindar neslin' yaratılması çabasıdır. Biz aslında sizleri Menemen'den, Maraş'tan, Madımak'tan, Gezi olaylarından, 17-25 Aralık'tan çok iyi tanıyoruz ve bizler Asteğmen Kubilay'larız, Ahmet Taner Kışlalı'yız. Biz Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve sadece anne ve babasının elini öperken eğilen Ahmet Şık'larız. Ülkemizin geleceğini, çocuklarımızın aydınlık zihinlerini kan ve öfkeyle zehirlemenize müsaade etmeyeceğiz. Bizler, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir' sözüyle, dünyayla barışık, bilimle donanmış, iyi yetişmiş, fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmenin mücadelesini veriyoruz ve sonuna kadar vereceğiz. Şiddet mağduru binlerce kadınımıza, vahşi cinayetlere ve sayıları yüzbinleri bulan çocuk gelinlere karşı caydırıcı tedbirler almanız beklenirken, imamlara nikah yetkisi vererek kadınlarımızı, çocuklarımızı şiddetin ve cinsel istismarın karşısında savunmasız bırakacak, hepimizin yüreğini kanatan bu yarayı derinleştirecek yeni girişimler peşindesiniz" dedi.

Kadınları sosyal yaşamdan koparacak, Cumhuriyet kazanımlarından uzaklaştıracak, hukuk karşısında güçsüz kılacak niyet ve yaklaşımların, insan haklarına aykırı olduğunu ifade eden CHP İlçe Başkanı Oran, "Aile kurumunu zedeleyen, sosyal yapıyı dönüştürmeyi hedefleyen bu tasarının kamuoyunda karşılığı yoktur. Olamaz. Sokakta yürümesinden rahatsız olduğunuz, 'iffet' ve 'fıtrat' tartışmalarıyla değersizleştirmeye çalıştığınız, kahkahasına, kıyafetine dil uzattığınız onurlu Cumhuriyet kadınları, gerici, ilkel ideallerinizi topuklarıyla ezecek, çağdaş kazanımlarını, özgürlüklerini, yasal ve sosyal haklarını asla size teslim etmeyecektir. Bizler, Türk devriminin yetiştirdiği aydınlık nesiller, Mustafa Kemal'in evlatları olarak, hayal ettiğiniz çağ dışı toplumsal dönüşüme, karanlık emellerinizi gerçekleştirmenize, dün olduğu gibi bugün de asla izin vermeyeceğimizi bildiririz" diye konuştu. (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası